Selecteer een pagina

Zakken lossen: Maximale Efficiëntie en Veiligheid

In de moderne industrie is het essentieel om stofvorming te voorkomen bij het hanteren van poederachtige materialen tijdens het zakken lossen. Daarom biedt de compacte stofarme zakkenlos installatie een innovatieve oplossing voor het stofvrij legen van zakken. Met dit geavanceerde systeem krijg je niet alleen een schone werkomgeving, maar ook een aanzienlijke verbetering van de veiligheid door stofverspreiding te minimaliseren. Ontdek nu hoe deze installatie jouw productie kan optimaliseren en de werkomstandigheden gezonder kan maken.

1. Innovatieve Oplossing voor Stofvrij zakken lossen

De compacte stofarme zakkenlos installatie is speciaal ontworpen om stofvrij te functioneren bij het legen van poederzakken. Dankzij deze technology wordt stofvorming effectief voorkomen, wat resulteert in een gezondere en veiligere werkplek. Bovendien verhoogt deze oplossing de efficiëntie van jouw productieproces. Verder zorgt de installatie voor een schonere werkomgeving, wat leidt tot minder onderhoud en lagere kosten.

2. Geïntegreerde filters voor optimale stofbeheersing bij zakken lossen

Deze installatie is uitgerust met geavanceerde geïntegreerde filters die stof effectief opvangen. Dit voorkomt stofverspreiding en houdt zowel de werkomgeving als het product schoon. Bovendien kun je kiezen voor extra opties, zoals een product retour systeem of een extern filter. Deze aanvullende opties verbeteren de stofafscheiding en zorgen voor een zuiverdere productieomgeving, wat cruciaal is voor hogere productkwaliteit.

3. Automatische afzuiging voor stofvrij werken met zakken lossen

Wanneer je het luik opent, wordt automatisch een afzuigeenheid ingeschakeld. Dit zorgt ervoor dat stof tijdens het legen direct wordt afgezogen. Daarom draagt deze automatische afzuiging bij aan een hygiënische en veilige werkomgeving. Daarnaast kan de installatie volledig worden afgesloten, wat voorkomt dat stof zich verspreidt. Optioneel kun je een vibrerende zeef toevoegen, die klonten en onzuiverheden uit het product verwijdert.

4. Geïntegreerde Zeef voor Kwaliteitsborging

De geïntegreerde zeef speelt een belangrijke rol in het waarborgen van productkwaliteit. Deze zeef voorkomt dat onzuiverheden in het product terechtkomen. Het onderhoud is eenvoudig, omdat de zeef zonder gereedschap kan worden vervangen. Dit ontwerp verhoogt het gebruiksgemak en vereenvoudigt het onderhoud. Hierdoor blijft de installatie altijd in topconditie en werkt ze optimale prestaties.

5. Eenvoudig Onderhoud en Hygiëne

Het ronde ontwerp van het stortkabinet maakt schoonmaken bijzonder eenvoudig. Dit is met name nuttig in explosiegevaarlijke (Ex) zones. Daarnaast kan de installatie worden uitgerust met een nat reinigingssysteem (CIP/WIP). Dit systeem zorgt voor een grondige reiniging, houdt de installatie veilig en schoon, en maakt deze geschikt voor diverse industriële omgevingen.

6. Automatische Stofverwijdering bij Luikopening

Bij het openen van het luik aan de voorzijde wordt de afzuiging automatisch ingeschakeld. Deze functie voorkomt effectief de verspreiding van stof en draagt bij aan een veilige en schone werkomgeving. Daarom is de automatische stofverwijdering ideaal voor toepassingen waar stofbeheersing van groot belang is. Verder zorgt het automatische systeem ervoor dat de werkomgeving continu optimale omstandigheden biedt.

7. Belangrijkste Kenmerken van het Systeem

  • Geïntegreerde Zeef: Verwijdert vervuilingen en verpakkingsresten uit het product, wat de productkwaliteit waarborgt. Bovendien zorgt het voor betere eindresultaten.
  • On-site Ontstoffingseenheid: Voor lokale stofafzuiging en verhoogde efficiëntie. Dit draagt bij aan een vlottere werking van de installatie.
  • Optionele Hulpmiddelen: Heftafels en zakkenafvoer voor extra gebruiksgemak. Deze toevoegingen verbeteren de algehele werking van de installatie.
  • Mobiele Versie: Verkrijgbaar met vaste of zwenkwielen voor eenvoudig transport en schoonmaak. Dit maakt de installatie flexibel en praktisch in gebruik.
  • Hygiënisch Ontwerp: Geschikt voor gevoelige omgevingen met hoge hygiënestandaarden. Hierdoor voldoet de installatie aan strenge eisen.
  • Diverse Zeefelementen: Voor specifieke scheidingsbehoeften. Deze elementen maken nauwkeurige filtratie mogelijk.
  • CIP/WIP Systemen: Voor automatische reiniging en eenvoudig onderhoud. Dit bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie.

8. Rol van de Operator: Veilig en Efficiënt

De operator speelt een essentiële rol in het proces. Bij het openen van het luik plaatst de operator de zak op de ondersteunende plaat en opent deze met een mes. De vibrerende zeef scheidt onzuiverheden van het product. Na het legen kan de lege zak eenvoudig worden afgevoerd via een optionele zijdelings gemonteerde zakkenafvoer. Dit alles zorgt voor een efficiënt en veilig proces.

9. Reinigingsopties: Prioriteit aan Hygiëne

In industrieën waar hygiëne van cruciaal belang is, kan de zakkenlosinstallatie worden uitgerust met een nat reinigingssysteem. Deze optie maakt de installatie geschikt voor diverse industriële omgevingen en garandeert een veilige en schone werkplek. Bovendien kan het systeem eenvoudig en grondig worden gereinigd, wat bijdraagt aan een hoge standaard van hygiëne en veiligheid.

Vulkop met snelspanklem

Zakkenstortkabinet basis

Vulkop met opblaasbare afslu

Zakkenstortkabinet easy

Vulkop met opblaasbare afdichting en scharnierende tegenring

Zakkenstortkabinet met geïntegreerd filter

Vulkop met tegenring en opblaasbare afdichting

High containment zakkenstortkabinet

Heeft u een vraag of vraag en wilt u meer weten over onze producten of diensten, neem dan contact met ons op via 085 – 06 00 670 &

CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp