Selecteer een pagina

Sproei drogers van Plant Partner: geavanceerde oplossingen voor thermogevoelige producten

Wat zijn sproei drogers?

De sproei-drogers van Plant Partner zijn ontworpen voor continue werking, waarbij slurries worden verneveld in een verticale droogtoren. Dit type droger is bijzonder geschikt voor pompbare thermogevoelige producten die langzaam en zacht moeten worden gedroogd. Het resultaat is een fijn poeder dat eventueel kan worden ingekapseld voor verdere verwerking of gebruik.

Werking van de sproei droger

  1. Vernevelen:

    • Systemen: Het vernevelen gebeurt met behulp van een hogedruksysteem of door een impregneer vloeistof. De keuze van het systeem hangt af van de specifieke vereisten van de slurry en het product.
    • Droogtoren: De grootte van de droogtoren wordt bepaald door het type sproeikop, waaronder de snelheid, verspreidingshoek en grootte van de druppels, evenals de flowrate van de hete vloeistof. De benodigde tijd om de vloeistof te verdampen beïnvloedt de hoogte van de droogtoren.
    • Transport: Het gemengde fluïdum, bestaande uit damp en droge deeltjes, wordt pneumatisch naar een poederscheidingsysteem getransporteerd voor verdere verwerking.
  2. Beperking van verlies:

    • Configuraties: Verschillende configuraties zijn mogelijk om het verlies van fijne deeltjes te minimaliseren en te voldoen aan lokale emissie-eisen. Deze configuraties kunnen cyclonen, zakfilters of scrubbers omvatten.
    • Corrosieve producten: Voor corrosieve producten kunnen drooglijnen worden gemaakt van Hastelloy om de duurzaamheid te waarborgen.
  3. Veiligheid en speciale producten:

    • Giftige producten: Voor het drogen van zeer giftige producten voldoen we aan OEB5-vereisten en kunnen we drogers uitrusten met een CIP-systeem (Cleaning In Place) voor gemakkelijke reiniging.
    • Explosieve omgevingen: De drooglijnen kunnen worden aangepast om te functioneren in explosief gevaarlijke omgevingen, met de benodigde certificering en goedkeuring voor de bedrijfsomgeving.
  4. Drooglijn:

    • Gesloten circuit: De drooglijn kan indien nodig functioneren in een gesloten circuit met stikstof om oxidatie of andere ongewenste reacties te voorkomen.
    • Aanpasbaarheid: Onze sproei-drogers zijn volledig aanpasbaar aan de specificaties van de klant, rekening houdend met zowel de procesvereisten als de opstelling van de productie-installatie.

Toepassingen en sectoren

De sproei-drogers van Plant Partner zijn ontworpen voor hoge eisen en veeleisende processen in verschillende industrieën, waaronder:

  • Biotechnology: Voor het drogen van bioproducten en actieve ingrediënten met hoge zuiverheidseisen.
  • Farmaceutica: Voor het verkrijgen van hoogwaardige poeders en ingrediënten met strikte naleving van GMP-normen.
  • Voedingsmiddelen: Voor de productie van droge ingrediënten en poeders in de voedingsmiddelenindustrie.

Waarom kiezen voor Plant Partner?

  • Op Maat Gemaakte Oplossingen: Wij bieden maatwerkoplossingen die voldoen aan uw specifieke procesbehoeften en productie-installatie.
  • Hoogwaardige Technologie: Onze sproei-drogers voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid, efficiëntie en kwaliteit.
  • Industrieel Ervaring: Met uitgebreide ervaring in de biotechnology, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie kunnen wij oplossingen bieden voor de meest veeleisende processen.

Meer informatie

Voor verdere details over onze sproei-drogers en andere technologieën, bezoek onze website: Plant Partner. Hier vindt u uitgebreide informatie over containment, bulk handling, procesapparatuur, single use technology en sampling.

Sproeidroger

 

Heeft u een vraag of vraag en wilt u meer weten over onze producten of diensten, neem dan contact met ons op via 085 – 06 00 670 &

CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp