Selecteer een pagina

Membraam terugslagkleppen: innovatieve oplossing voor betrouwbare terugslagbeveiliging

Onze membraam terugslagkleppen bieden een geavanceerde oplossing voor het reguleren van vloeistofstromen met maximale betrouwbaarheid en minimale onderhoudseisen. Het ontwerp, gebaseerd op een rubberen membraan, biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele terugslagkleppen.

Belangrijkste kenmerken:

  • Rubberen membraan: Het enige werkende onderdeel is een rubber membraan, wat betekent dat er geen metalen bewegende delen in de mediumstroom aanwezig zijn. Dit minimaliseert de kans op slijtage en defecten door corrosie of afzettingen.
  • Proportionele opening: Het membraan opent proportioneel aan de hand van de gespecificeerde mediumflow. Dit zorgt voor een gecontroleerde doorstroming en vermindert de kans op waterslag.
  • Uniek ontwerp: De ronde instroomopening en lipvormige uitstroomopening van het membraan zorgen voor een efficiënte en gelijkmatige flow. De mate van opening is direct gerelateerd aan de hoeveelheid product die door de klep stroomt.
  • Hermetische sluiting: Bij afwezigheid van doorstroming sluit het membraan hermetisch af om terugstromen van het medium te voorkomen. Dit voorkomt lekkages en behoudt de integriteit van het systeem.
  • Versterkte lippen: De lippen van het membraan zijn versterkt om tegendruk tot 16 barg te weerstaan, wat zorgt voor een hoge mate van betrouwbaarheid en duurzaamheid in veeleisende toepassingen.

Voordelen:

  • Geen mechanische veer: In tegenstelling tot andere terugslagkleppen, hoeft de membraan terugslagklep geen druk van een mechanische veer te overwinnen. Dit vereenvoudigt de werking en vermindert de belasting op de klep.
  • Minder onderhoud: Doordat er geen metalen onderdelen in contact komen met het medium, is de kans op slijtage en onderhoud aanzienlijk verminderd. Het rubberen membraan is bestand tegen een breed scala aan chemische en fysische invloeden.
  • Verbeterde bescherming: Het membraan biedt effectieve bescherming tegen terugstroming en waterslag, wat essentieel is voor systemen waarbij consistentie en veiligheid cruciaal zijn.
  • Flexibele toepassingen: Ideaal voor gebruik in diverse industrieën zoals chemische verwerking, voedingsmiddelenindustrie, waterbehandeling en meer, waar betrouwbaarheid en eenvoudige werking van groot belang zijn.

Toepassingen:

  • Chemische verwerking: Geschikt voor het reguleren van agressieve chemicaliën zonder de kans op corrosie van metalen onderdelen.
  • Voedingsmiddelen industrie: Zorgt voor een hygiënische en betrouwbare doorstroming van vloeistoffen zonder risico op contaminatie.
  • Waterbehandeling: Voorkomt terugstromen van behandelde vloeistoffen en beschermt tegen waterslag in waterzuiveringssystemen.

Onze membraan terugslagkleppen bieden een robuuste en betrouwbare oplossing voor het beheren van vloeistofstromen met geavanceerde technology en minimale onderhoudseisen. Neem contact met ons op om meer te leren over hoe deze innovatieve kleppen uw systemen kunnen verbeteren.

CallCall Us
MailMail Us
WhatsAppWhatsApp