Selecteer een pagina

Big bags lossen: modulaire en kostenefficiënte oplossingen

1. Modulaire opbouw voor flexibiliteit

Onze big bags losstations zijn modulair opgebouwd uit diverse componenten, waardoor ze aanpasbaar zijn aan specifieke proceseisen. Deze modulaire benadering voorkomt overengineering en biedt altijd de meest kostenefficiënte oplossing. De componenten kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande installaties, wat zorgt voor naadloze uitbreiding en aanpassing.

2. Vier hoofdcomponenten van big bags lossystemen

2.1 Verbindingssystemen

Verbindingssystemen vormen de kern van een veilig FIBC lossingsproces. Afhankelijk van het soort product, de bedrijfslocatie en de containment-eisen, biedt Plant Partner verschillende verbindingssystemen aan. Deze systemen zorgen voor een veilige en gecontroleerde lossing, en beschermen zowel de operator als het product tegen contaminatie.

2.2 Ondersteuningstafels

Ondersteuningstafels spelen een cruciale rol bij het minimaliseren van het gewicht van de FIBC’s (Flexible Intermediate Bulk Containers). Ze helpen bij het manipuleren van de FIBC’s om een goede doorstroming van het product te realiseren. Deze tafels kunnen worden uitgerust met mechanische lossingshulpmiddelen, vooral nuttig voor moeilijk stromende producten.

2.3 Frames

Frames zijn essentieel voor de veilige montage van zowel het verbindingssysteem als de big bags. Ze bieden de nodige stabiliteit en structuur om de FIBC’s veilig te ondersteunen tijdens het losproces. De frames zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan verschillende installaties en proceseisen.

2.4 Hefinrichtingen

Hefinrichtingen zijn onmisbaar voor het veilig tillen en positioneren van FIBC’s op het verbindingssysteem. Gevulde FIBC’s kunnen tot wel 2 ton wegen, waardoor robuuste hefinrichtingen en ondersteuningstafels noodzakelijk zijn om het gewicht te dragen en veilig te verwerken. Het gebruik van hefinrichtingen elimineert het gevaar van werken onder opgehangen lasten, wat bijdraagt aan de veiligheid van de operator.

3. Optimale veiligheid en efficiëntie

Het integreren van de bovenstaande componenten zorgt voor een veilige en efficiënte werkomgeving. Het systeem is ontworpen om de bescherming van zowel de operator als het product te waarborgen, met speciale aandacht voor het vermijden van direct werken onder opgehangen lasten. Bovendien kunnen de big bags ondersteuningstafels als zelfstandige units functioneren, waarvoor echter een heftruck of kraan op locatie nodig is.

4. Aanpassingsmogelijkheden en uitbreidingen

Onze big bags losstations zijn flexibel inzetbaar en kunnen worden uitgebreid met verschillende mechanische hulpmiddelen om het lossingsproces te optimaliseren, vooral voor lastig stromende producten. De aanpasbaarheid van de systemen maakt ze geschikt voor een breed scala aan industriële toepassingen, van voedingsmiddelen tot chemische producten.

    Met onze modulaire en op maat gemaakte oplossingen biedt Plant Partner de perfecte oplossing voor elke behoefte aan big bags lossystemen. Deze systemen zijn niet alleen kostenefficiënt, maar ook gericht op maximale veiligheid en efficiëntie in elke stap van het proces. Bezoek onze website voor meer informatie en ontdek hoe onze expertise uw processen kan verbeteren.

    Vulkop met snelspanklem

    Outlet verbindingssystemen

    Vulkop met opblaasbare afslu

    Big bag ondersteuning massagepedalen

    Vulkop met opblaasbare afdichting en scharnierende tegenring

    Big bag takel

    Vulkop met tegenring en opblaasbare afdichting

    Big bag Frames

    Heeft u een vraag of vraag en wilt u meer weten over onze producten of diensten, neem dan contact met ons op via 085 – 06 00 670 &

    logo
    CallCall Us
    MailMail Us
    WhatsAppWhatsApp