STORTGOEDBEHANDELING VOOR BATTERIJPRODUCTIE

De trend naar elektrische mobiliteit en opslag leidt tot een toenemende vraag naar lithium en andere grondstoffen zoals kobalt, nikkel en mangaan – vooral bij de productie van batterijen. In de veeleisende productieketen van batterijen is het voeden van grondstoffen de eerste stap en bepalend voor de kwaliteit van het eindproduct. De handling van bulkgoederen speelt hierbij een cruciale rol voor de levensduur en prestaties van de batterij. Naast ATEX-bescherming moeten ook containment aspecten worden overwogen.

Plant Partner realiseert en biedt zeer moderne los-, transport- en doseertechnologie voor de productie van een breed scala aan batterijcomponenten. De belangrijkste focus ligt op het continu en nauwkeurig toevoeren van grondstoffen voor de productie van kathoden en anodes. Maar ook voor bulkmateriaalbehandeling tijdens het proces is Plant Partner een betrouwbare partner in de chemische industrie en van bekende autofabrikanten en leveranciers.

Een belangrijke vereiste bij de productie van batterijmassa’s is een constant hoge productkwaliteit. Als grondstof worden actieve materialen, diverse bindmiddelen, geleidende carbonblacks en soms vloeistoffen gebruikt. De losse stoffen worden vaak in big bags of zakken geleverd door fabrikanten over de hele wereld. Een stofdichte afvoer of hygiënische introductie in het fabricageproces is net zo belangrijk als het voorkomen van contaminatie van het eindproduct. De impact op de vermogensdichtheid van de batterijen is aanzienlijk; de introductie van vreemde ionen uit ijzerverbindingen moet ten koste van alles worden vermeden, b.v. tijdens de productie van de kathode. Verstandige containment om werknemers te beschermen tegen giftig en kankerverwekkend stof en om de gevoelige producten gesorteerd te houden, is essentieel.

Vanuit de big bag losstations, bijvoorbeeld met “Easy Connect” systemen, worden de grondstoffen door middel van pneumatisch transport volledig gesloten naar benedenstroomse procesmachines zoals mixers of extruders getransporteerd. Afhankelijk van het recept wordt een tot op de gram nauwkeurige dosering gerealiseerd. Zelfs tijdens dit proces is stofdichtheid en containmentklasse tot OEB 5 gegarandeerd en wordt de formulering geborgd door verschillende doseerapparaten.

Een op maat gemaakt besturings- en serviceconcept maakt het portfolio van uw productieomgeving compleet.

Onze technici en ingenieurs op het gebied van batterijproductie adviseren u graag.

PNEUMATISCH TRANSPORTSYSTEEM

De ProClean Conveyor (PCC) is een uiterst flexibel en betrouwbaar transportsysteem. Het pneumatische systeem is de ideale verbinding van verschillende machines zoals granulators, drogers, blenders, maalmachines en centrifuges. Het is met name geschikt voor het lossen van stortgoederen in verschillende containers. De PCC garandeerd een veilig transport van explosieve of giftige stoffen voor een hoge capaciteit en lange transportafstanden. Een stof- en contaminatievrije omgeving wordt gegarandeerd. Het speciale ontwerp met zijn innovatieve filterkop biedt tal van andere voordelen.

LOSSTATION

Net als het vulproces is het lossen van FIBC’s, containers of bakken typische en veelvoorkomende taken binnen alle industrieën. Bij het plannen van een lossysteem zijn er verschillende aspecten waar u op moet letten.

VULSTATION BG-BASIC

Het BG-Basic-Vulstation is een kostenefficiënte oplossing die bestaat uit een robuuste stalen constructie met vierkante buizen of een frameconstructie van ronde buizen. Door zijn ruimtebesparende ontwerp is de BG basic eenvoudig te integreren in een bestaande productieomgeving.

OUTLET VERBINDINGSSYSTEEM

Hecht’s outlet verbindingssysteem wordt gebruikt voor het stofarm afvoeren (tot OEL 1.000 – 5.000 g/m³) van FIBC’s met of zonder binnenvoering en is voorzien van een dubbele bescherming tegen stoflekkage. De omgeving en bediener zijn beschermd tegen grove vervuilingen. Het outlet verbindingssysteem wordt met name gebruikt voor de behandeling van ongevaarlijke en stoffige stortgoederen in de farmaceutische, chemische en voedingsmiddelenindustrie.

 

DRUM LOSSYSTEEM CFE-K

De HECHT Containment Vatenlosser CFE-K met kiepinrichting wordt gebruikt voor het verontreinigingsarm lossen van vaten met een binnenvoering tot OEB5. Door middel van de kipper kan de trommel eenvoudig op het station worden gemonteerd. De producten die in vaten worden aangeleverd, zijn veelal verpakt in folies, ook wel liners genoemd, om de operator- en productbescherming te garanderen. Het product moet verpakt zijn in minimaal één liner unit.

DRUM LOSSYSTEEM CFE-L

De HECHT Containment Vatenlosser CFE-L met kiepinrichting wordt gebruikt voor het verontreinigingsarm lossen van vaten met een binnenvoering tot OEB5. Het lossen van vaten door middel van een zuiglans is vooral geschikt in het geval van beperkte ruimte of het gecontroleerd lossen van het product op basis van gewicht. De ergonomische bediening van onze trommellosser won in 2016 de POWTECH Technology Award.

VULKOPPEN

Vulkoppen zijn kerncomponenten van vulstations. Of het nu gaat om het vullen van vaten of zakken, FIBC of kleine bakken, Plant Partner biedt verschillende vulkoppen voor verschillende containment eisen. Ons productassortiment bevat tal van opties en functies en we stemmen het ontwerp af op uw individuele taak.

SUPPORT TABLE SAT-W

De Safety Support Table met Massagesysteem SAT-W is een innovatieve FIBC-ondersteuning om het discharge proces te optimaliseren. Het is vooral geschikt voor slecht stromende of bridging producten. De FIBC-steun wordt vast op het frame gemonteerd of is beschikbaar als stand-alone versie. De steuntafel dient als beveiliging voor de FIBC-steun en verbetert de vloei-eigenschappen.

BIN VULSTATION 

Bin vulstations bestaan normaal gesproken uit verschillende onderdelen. Het hart van elk systeem is de vulkop. Afhankelijk van de toepassing kan een vulkop voor het individueel vullen van enkele zakken of liners worden geïntegreerd of kan een vulkop met continuous liner worden aangesloten.

 

Verdere componenten voor optionele integratie zijn laadcellen, een doseerfunctie, monsternamesystemen evenals draagframes of rollenbanen. De aanvoer van de systemen vindt plaats via downpipes of door pneumatische transport zoals de PCC.

SUCTION SHOE

Suction shoe’s fungeren als laadstations voor een pneumatische transportband. Ze kunnen worden aangesloten op een mixer, centrifuge, zak- of FIBC-losstation met behulp van de aansluitflens. Bovendien zorgt de suction shoe voor een goede doorstroming van het product door de klonten te breken.

FRAMES


Frames kunnen worden ingedeeld in drie verschillende versies:

        Tafelframes: Tafels zijn kleine en ruimtebesparende stand-alone units voor het bevestigen van verschillende verbindingssystemen en een FIBC-ondersteuning.

       Portaalframes: Draagarm- of portaalframes zijn zelfvoorzienende stations voor het bevestigen van verschillende verbindingssystemen en een FIBC-ondersteuning. Ze bestaan uit een frame en een geïntegreerde baanligger met kettingtakel en laadgerei.

       Modulaire Frames: Modulaire Frames zijn zelfvoorzienende en flexibel inzetbare stations voor het sporadisch ontladen van FIBC’s. Ze bestaan uit een frame, een pneumatische hoogteverstelling voor
FIBC’s en de betreffende uitlaatspaninrichting voor het aansluitsysteem. Normaal gesproken wordt een vorkheftruck gebruikt als hefinrichting om de FIBC in het modulaire frame te monteren.

HEFSYSTEEM

 

Een hefsysteem met kettingtakel is het standaard hijstoestel om FIBC’s te verplaatsen voor toepassingen in de farmaceutische, chemische of voedingsindustrie. Een hefsysteem is nodig om FIBC’s veilig op te tillen met een juiste positionering om het verbindingssysteem te monteren en het losproces te starten. De productafvoer kan extra worden ondersteund door de FIBC’s aan te spannen om verdraaien te voorkomen.


Design & creatie: Worldwebdesign