KNIJPVENTIELEN ELIMINEREN KANS OP VERSTOPPINGEN EN SCALING

Knijpventielen zijn de ideale afsluiters voor open-dicht- en regeltoepassingen voor alle vloeibare goederen, in het bijzonder alle hoog viskeuze, vaste stof bevattende, poedervormige, sterk verontreinigde en schurende of agressieve materialen. In vergelijking met andere open-dicht- of regel afsluiters zorgen de karakteristieke eigenschappen van de rubber sleeve ervoor dat eventueel opgehoopt materiaal na het openen van de afsluiter weer doorstroomt, waarbij zo min mogelijk onderdelen in contact komen met het medium. De rubberen huls absorbeert de schokken van schurende materialen waar andere afsluiter types vaak beschadigen of vastlopen. De slangafsluiter is verbazingwekkend eenvoudig, veilig en duurzaam. Ze sluiten volledig vloeistof- en gasdicht en in de open stand wordt een volledig ronde, rechte stroming bereikt.

HOE WERKEN KNIJPVENTIELEN?

Knijpkleppen gebruiken perslucht of vloeistof om de klep te openen of te sluiten. In de open positie heeft de klep geen beperkingen en kan een breed scala aan media door de boring gaan. De flexibele interne rubberen huls in de klep houdt de media geïsoleerd en voorkomt het risico op besmetting.

Knijpventielen zijn kosteneffectief, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk, waardoor ze wenselijk zijn in een zeer breed scala aan industriële toepassingen. Veel toepassingen binnen de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie, bulkgoederen en pneumatisch transport, zowel nat als droog.


Design & creatie: Worldwebdesign